#36 Alice

Moeder van een zoon met spraakuitval, eczeem en allergieën na de DKTP prikken

Alice is alleenstaande moeder van twee kinderen. Toen haar zoon twee maanden oud was, kreeg hij de eerste DKTP prik. Direct na de prik was hij dagenlang lamgeslagen en verstijfde. Alice legde nog niet de link met de prik, want ze dacht dat ze als kersverse moeder gewoon overbezorgd was. Na de derde DKTP prik kreeg haar zoon weer een ernstige reactie en toen viel het kwartje bij Alice. Achteraf merkte ze op dat zijn klachten zoals hersenhuilen, oftewel extreem en langdurig huilen, elke keer direct na de prik gebeurde. Het consultatiebureau gaf aan dat dit een ‘normale’ reactie is (wat niet normaal is) en dat ze haar zoon maar een zetpil moest geven.

Alice had door dat het echt goed mis was met haar zoon. Hij had opeens last van spraakuitval, overprikkeling, hyperfocus, eczeem en allergieën. Hij was altijd een goede eter, maar hij stopte ook opeens met eten. De arts merkte op dat hij geen contact maakte en gooide het op autisme, maar Alice wilde niet meegaan in het plakken van allerlei labels op haar kind. Als zij openlijk sprak over het verband met de prikken, kreeg ze gelijk. De artsen durfden dit alleen mondeling te bevestigen, niet schriftelijk. Verder kreeg ze te horen dat haar kind niet thuis hoort in het reguliere onderwijs.

Ze had een sterk gevoel dat haar kind tijd nodig had om te herstellen van de prikken en deed er alles aan om zijn gezondheid terug te krijgen. Alice begon met homeopathie, ontstoren en logopedie om zijn spraak te verbeteren. Wat goed heeft geholpen was reflexintegratie. Dit is een lichaamsgerichte therapievorm die kan helpen bij kinderen die moeite hebben met denken, voelen en doen. Ze heeft ook haar hele levensstijl aangepast. Zijn spraak is nu gelukkig hersteld en hij is nu zelfs overgestapt van speciaal onderwijs naar regulier onderwijs.

Nu geeft ze mee aan haar zoon dat hij allergisch is voor vaccinaties, zodat hij zich ook weerbaar kan maken. Dit hele gebeuren vormde voor Alice een drijfveer om holistisch kindertherapeut te worden. Verder wil ze graag een steentje bijdragen in bewustwording wat haar zoon is overkomen.

Beluister nu onze podcast via Spotify:

Deel

Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter