Magdalena Dzambo

25 augustus 2021, deze datum zal ik nooit vergeten. Op deze dag heb ik de grootste fout gemaakt in mijn leven. Ik had een ‘veilig en effectief’ vaccin genomen, een Pfizer vaccin en dat ging totaal mis. Ik had nooit gedacht dat één prik mijn leven totaal zou verwoesten. 

Tot mijn 35e jaar was ik kerngezond. Ik was een harde werkster, ik had een leuk sociaal leven, ik was zeer sportief, ik at gezond, ik had energie voor 10 en ik was altijd on the go. 

Na de prik ben ik een schim van mezelf. Ik heb nu te maken met zware neurologische stoornissen. Ik heb een waslijst aan symptomen die maar niet over gaan en soms zelfs verergeren. Een aantal klachten waarmee ik elke dag te maken heb is neuropathie in mijn hele lijf (vooral in mijn benen, voeten en handen), heftige slaapstoornis, chronische spierpijn in mijn bovenbenen, trillingen, spasmes, schokjes, 24/7 tinnitus oftewel een piep in mijn oren, chronisch moe, concentratieproblemen en nog vele andere gezondheidsklachten. 

Tot mijn grote verbazing ben ik er achtergekomen dat ik absoluut niet de enige ben met vaccinatieschade in Nederland. Wij zijn met velen. Er zijn heel veel gezonde mensen die heel slecht op vaccinaties hebben gereageerd. Niet alleen op de nieuwe Corona vaccins, maar ook op andere prikken die al langer bestaan. Het bizarre is dat er mij verteld werd in het ziekenhuis, in mijn geval het Erasmus MC, dat het toeval kan zijn dat mijn gezondheidsklachten één dag na de prik zijn ontstaan. Wat een apart antwoord. Veel van mijn lotgenoten krijgen hetzelfde te horen.

Als ik had geweten wat ik nu wist dan had ik waarschijnlijk nu geen prikspijt of dan was ik in ieder geval goed op de hoogte wat de mogelijke risico’s kunnen zijn als je een prik neemt, want 1 ding weet ik nu zeker: vaccineren is absoluut niet veilig voor iedereen.

Helaas kan ik de tijd niet meer terugdraaien. Dit is mijn manier om een zinvolle betekenis te geven aan dit medische trauma dat ik heb opgelopen en wat ik niemand maar dan ook echt niemand gun.

Ik hoop met The Long Shot aan de hand van gesprekken meer in kaart te brengen wat de risico’s kunnen zijn als mensen hun mouw opstropen en een vaccin nemen. Ik hoop dat ik met mijn platform mensen trigger om zelf onderzoek te doen in plaats van een overheidsinstantie of een arts volledig blind te vertrouwen. Verder ben ik ook benieuwd hoe mensen met prikschade nu verder leven. We hebben een 2e leven gekregen, maar hoe ga je nu verder?

~ Magdalena