#25 Angelique

Van een actief werkende moeder naar een moeder met neurologische beperking als gevolg van de C-prik

Angelique (42) was vóór de C-prikken een kitesurfster, sociaal en zeer actief met haar vijf kinderen. Zij kreeg van de GGD te horen dat het goed zou zijn om de prikken te nemen, omdat zij astma heeft en tot een risicogroep behoort. Angelique werkte in de kinderopvang en de discussie was in opkomst dat je ontslagen kon worden als je niet de prikken zou nemen. Ze is alleenstaande ouder die voor het inkomen moet zorgen. Ze is overstag gegaan, maar heeft nu prikspijt.

Haar eerste Pfizer prik in mei 2021 ging goed, maar in de nacht na de tweede prik in juni 2021 ging het helemaal mis. Ze kreeg hartkloppingen, extreme vermoeidheid, spierpijn, pijn aan de longen, benauwd, concentratie- en geheugenproblemen, hersenmist, geluidsensitiviteit, slaapstoornis, misselijk, duizelig en spraakuitval. Ze werd traag, begon slecht te lopen en zakte snel door haar benen. Er is geconstateerd dat haar astma enorm is verergerd door de prik.

Haar arbo arts gooide het eerst op een burn-out wat niet klopte. Ze bezocht diverse artsen, maar kreeg te horen dat klachten na prik niet onderzocht mogen worden. Ze ging op onderzoek uit samen met een holistische arts en een diëtiste. Sinds ze onder andere een histamine arm dieet volgt en B12 injecties zelf injecteert zijn haar klachten verminderd.

Mondeling kreeg Angelique te horen dat haar klachten dóór de prik zijn ontstaan, maar de artsen en instanties durven het niet op papier te zetten. Ze probeerde er een letselschadezaak van te maken welke is afgewezen met de boodschap ‘je had zelf de keus’ terwijl je eenzijdig geïnformeerd werd en in de wappie-hoek werd gedreven als je de prik niet nam. Haar verhaal werd opgepikt door De Andere Krant en werd later overgenomen door de regionale krant De Gooi- en Eemlander. Op Social Media kreeg ze te maken met censuur.

De gevolgen zijn vergaand. Ze kan niet de actieve moeder zijn die ze was, zoals samen met de kinderen shoppen, op vakantie of naar verjaardagsfeestjes gaan. Angelique is nu 2,5 jaar verder en ervaart geen volledig herstel. 

Sindskort is Angelique een blog begonnen: Hoi, ik ben Angelique. Ik ben niet mijn neurologische beperking, het is een deel van mij. Het is geen pro- of anti- blog, maar ze laat wel weten waar ze tegenaan loopt in de gebeurtenissen die haar pad passeren.

Verder geeft ze mee dat prikschade een feit is: ‘prikschade is niet een mening, het bestaat echt’.

Ook te beluisteren via Spotify.

Deel dit gesprek

Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter