#34 Anne Merel Kloosterman

Oedeem, huidaandoening en extreem haaruitval door C-prikken

Anne Merel (26) studeerde tijdens de C-tijd en aangezien er gedreigd werd met uitsluiting van studie besloot ze de C-prikken te nemen in 2021. Ze was het simpelweg ook zat met het hele gebeuren. Over de mogelijke gevaren van de prikken wist ze niet veel. Hieronder zie je een foto hoe Anne Merel eruit zag vóór de prikken.

Na de tweede C-prik ging het compleet mis. In de tweede week na de Moderna prik kreeg ze oedeem, oftewel overmatige vochtophoping in het lichaam. Haar gezicht en benen zwelden op. Ze had last van ontstekingen, wonden en verlammingsverschijnselen.

Ze kreeg ook een ernstige huidaandoening en kale plekken op haar hoofd door extreem haarverlies als gevolg van de prikken.

In het ziekenhuis namen ze haar niet serieus toen ze aan gaf dat haar symptomen sinds de Moderna prik zijn ontstaan. Een arts had zelfs het lef om te zeggen tegen haar dat ze hallucinaties heeft. Uiteindelijk heeft ze de noodzakelijke zorg gekregen van een arts in het buitenland. Gelukkig is ze nu helemaal hersteld. Haar kale plekken op haar hoofd zijn weer volgroeid met nieuwe gezonde haren.

Niet alleen heeft haar gezondheid een enorme dreun gekregen, het was ook financieel gezien een klap. Vanwege haar gezondheidssituatie heeft ze ook een tijdje niet kunnen studeren en heeft ze studievertraging opgelopen, maar nu ze gezond is gaat ze de studie Rechten weer oppakken. 

Ze probeerde via de politiek aandacht te vragen voor prikschade en kwam zo in contact met Wybren van Haga, partijvoorzitter van BVNL en voormalig parlementslid. Sindsdien werkt ze samen met deze partij en is prikschade vertegenwoordiger.

Anne Merel was één van de weinige prikschade getroffenen die sinds het begin naar buiten trad met haar verhaal. Ze ervaarde hoeveel ellende je over je heen krijgt als je dit deed en verloor ook veel mensen om haar heen.

Ze ziet het als haar plicht om je als volwassene uit te spreken over wat ons is overkomen, hoe pijnlijk het ook is. Ook hoopt ze met haar strijd een steentje bij te dragen om het welzijn van kinderen te waarborgen aangezien zij niet voor hun zelf kunnen opkomen. Verder hoopt ze dat we ons blijven verbinden in deze polariserende maatschappij.

Beluister nu onze podcast via Spotify:

Share

Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter