Schriftelijk antwoord van het ministerie van VWS

Hierboven is het schriftelijk antwoord te zien die ik heb ontvangen van het Ministerie VWS als reactie op de stuitingsbrief die ik een tijdje geleden had verstuurd. Een letselschade advocatenbureau raadde mij aan om zo’n stuitingbrief te versturen. Een stuitingsbrief zorgt ervoor dat jouw recht op schadevergoeding niet verjaart.  In mijn brief stel ik het Ministerie van VWS aansprakelijk voor de schade die ik heb opgelopen, veroorzaakt door de ‘veilige’ Corona vaccinatie, in mijn geval 1 Pfizer prik.

Zij geven nu als antwoord:

De overheid heeft via uiteenlopende kanalen en op diverse vaccinatielocaties zich ingespannen om inwoners van Nederland zo goed mogelijk en op transparante en begrijpelijke wijze te informeren over o.a. de tot dan toe beschikbare informatie over mogelijke bijwerkingen van vaccinaties. Deze informatie was erop gericht dat u zelfstandig en geïnformeerd een afweging kon maken over het al dan niet kiezen voor vaccinatie. VWS herkent zich dan ook niet in het verwijt dat u VWS maakt ten aanzien van het onjuist informeren van haar burgers’.

Velen van ons weten allemaal het moment toen Hugo de Jonge zei dat hij weet waar de niet-gevaccineerden zitten, waar ze wonen, postcode, naam, van deur tot deur zelfs. Dit zou je kunnen typeren als dreiging, chantage en misleiding, maar een vaccinatie nemen wordt nu gezien als een totaal vrijwillige keuze? Er werd gepusht en je werd geshamed als je de prik niet nam. Er was een QR systeem ingevoerd en als niet-gevaccineerde werd je buiten de maatschappij geplaatst.

Als ze iets niet hebben gedaan dan is het wel open en eerlijk zijn over de ernstige bijwerkingen van de vaccinaties. Met goede informatie over mogelijke bijwerkingen bedoelen ze hoofdpijn, spierpijn, koorts, vermoeidheid en pijn op de prikplek? Dat is de info die beschikbaar was. Op een priklocatie kon je geen informatie vinden over zeldzame ernstige aandoeningen die kunnen optreden na het nemen van een prik, zoals myocarditis of Guillan Barre Syndroom. Ik heb andere ernstige veelvoorkomende chronische ‘bijwerkingen’ die totaal niet in de media naar boven zijn gekomen, zoals gordelroos, sarcoïdose, dunnevezelneuropathie, tinnitus, MS, FNS, etc. ook nooit gelezen op een overheidswebsite of een flyer. Tot op de dag van vandaag niet. 

Over zogenaamde transparantie gesproken, laat ze die afspraken tussen de fabrikant en overheid maar even zien dan, want wij weten niet wat voor afspraken er gemaakt zijn. Op de site van de Rijksoverheid staat namelijk dat de Rijksoverheid aansprakelijk kan zijn. Waarom zijn de gemaakte afspraken tussen de fabrikant en overheid een geheim? Wat hebben zij te verbergen? 

Ik hoop dat mensen hier lering uit trekken. Als je vaccinatieschade op loopt, wees bewust dat de overheid je dus keihard in de steek laat. Zoals we uit mijn bovenstaande brief kunnen concluderen voelt de overheid zich totaal niet verantwoordelijk voor de schade en geven ze aan dat wij aan de verkeerde deur kloppen. Ze verwijzen ons naar de producenten, terwijl wij dondersgoed weten dat wij bij het juiste adres zijn.

Deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter