#18 Daphne

Moeder van Daphne kreeg uitvalsverschijnselen na de C-boosterprik

Daphne heeft in haar directe omgeving de gevolgen ervaren van het C-beleid. Daphne’s moeder (73) heeft de C-prikken genomen vanwege de strenge regels en ze was bang om ziek te worden door het C-virus. De eerste prik ging goed. Na de 2e prik voelde ze zich ziek en heel erg lamlendig. Ze was nooit ziek en zei nog tegen haar dochter dat ze geen prikken meer gaat nemen. Ondanks dat ze zich slecht voelde door de 2e prik, besloot ze toch de boosterprik te nemen.

Na de 3e prik viel Daphne’s moeder opeens van haar fiets af. Ze belandde in een artificiële coma. Ze werd pas 2 weken later wakker.  Toen ze wakker werd deed de linkerkant van haar lichaam het niet meer goed en haar benen werden rusteloos. Ze kreeg geen diagnose. De dokter zei dat er waarschijnlijk bloed was gekomen in haar hersenen, maar dat het weer was verdwenen. Het was onverklaarbaar waarom haar moeder opeens viel en uitvalsverschijnselen kreeg. Ze doet nu fysiotherapie en het gaat nu gelukkig veel beter met haar. Ze loopt weer, maar ze is wel nog steeds bang dat ze weer gaat vallen.

Daphne zelf koos ervoor om geen C-prikken te nemen. Daphne heeft een ernstig ongeluk gehad in het verleden en heeft daardoor hersenletsel opgelopen. Ze was huiverig wat de prikken zouden doen met haar hersenletsel. Ze vertrouwde het niet. Bovendien heeft ze door de hele situatie met het ongeluk meegemaakt dat volksgezondheid een illusie is. Er bestaan allerlei protocollen met verzekeraars als je ziek bent. Het idee dat er allemaal instanties zijn voor de volksgezondheid, dat is in de praktijk een ander verhaal, want het draait uiteindelijk om geld. De verzekeraars lieten haar in de steek toen ze ernstig letsel op liep. De les die ze leerde: wat er ook gebeurt, ik red mezelf wel.

Tijdens de C-tijd heeft Daphne als niet geprikte persoon meegemaakt hoe het was om buitengesloten te worden. Ze ging ook demonstreren. Ze heeft in die periode in de overlevingsstand gestaan, maar ze heeft ook hele mooie momenten meegemaakt.

Na haar ongeluk is Daphne spiritueler geworden. Verder heeft ze zelf ook ervaren hoe belangrijk creatie is voor je herstel als je hersenletsel oploopt. Zij deed dit in de vorm van muziek maken, maar dit kan ook door te dansen, schilderen, tuinieren, etc. Dit advies geeft ze ook graag mee aan de mensen die prikschade hebben opgelopen: leer van je lessen en creëer.

Ook te beluisteren via Spotify

Deel dit gesprek

Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter