#20 Elisabeth

Verergering van Lyme klachten door de hepatitis B prikken

Elisabeth (30) had een tekenbeet opgelopen in 2007 en kreeg
neurologische klachten, zoals problemen met lopen, hartklachten, hyperventilatie, vermoeidheid en een verminderd concentratievermogen. Later ontdekte ze dat ze de ziekte van
Lyme had opgelopen. Ze kon verder wel normaal functioneren in het leven. 

In 2011 had Elisabeth de Hepatitis B prikken genomen om stage te kunnen lopen voor de opleiding HBO Verpleegkundige. Het ‘hoort’ om deze prikken te nemen als je in de zorg werkt. Als je deze prikken niet neemt, kunnen werkgevers in de zorg daar heel moeilijk over doen of zelfs je geen baan geven. Ze kreeg direct na deze prikken een heftige keelontsteking waarvan ze maar niet opknapte. Het ging bergafwaarts vanaf dat moment. Ze werd extreem moe en was totaal futloos. 

In 2016 voelde ze zich weer wat beter en wilde weer de opleiding oppakken. Ze had een bewijs nodig van haar hepatitis B vaccinatie. Deze kon ze nergens vinden. Ze had een titerbepaling laten doen om te checken of er voldoende antistoffen in het bloed zijn gevormd tegen het hepatitis B virus. En wat bleek, de vaccinatie was volledig uit haar lichaam verdwenen. Om stage te kunnen lopen nam ze weer een nieuwe ronde van drie prikken. Ze moest weer een titerbepaling doen. De vaccinaties hadden niet gedaan wat ze moesten doen. Ze had een te lage waarde na die ronde en kreeg het etiket ‘non-responder’. Achteraf gezien waren deze herhaalvaccinaties een genadeslag geweest voor haar lichaam. Ze is nooit meer zo fit geworden als voor 2016. Stage en studie gingen niet meer door en ze is nu chronisch ziek.

Elisabeth dacht altijd dat de ziekte van Lyme in alle hevigheid weer was toegeslagen, maar toen zij mijn verhaal over vaccinatieschade hoorde bij Radio Isa begonnen er allemaal bellen bij haar te rinkelen! De moeder van Elisabeth had altijd al een vermoeden dat de hepatitis B prikken haar gezondheidsklachten hebben verergerd. Ze had dit nooit gezegd tegen haar dochter totdat Elisabeth zelf het tegen haar zei, nadat ze mijn vaccinatieverhaal hoorde.

Elisabeth heeft niet meegedaan met de Corona prikken. Het klopte voor haar niet. Elisabeth heeft nu een zoontje en heeft geen kinderprikken laten zetten. Hij is kerngezond. Wat ze verder wil meegeven is om goed onderzoek te doen naar vaccinaties en altijd naar jouw eigen gevoel te luisteren.  

Het verhaal van Elisabeth is ook te lezen op haar blog Elisabeths favorieten: Chronische ziekte van Lyme of toch niet

Afbeeldingen: LaLou Photography

Ook te beluisteren via Spotify

Deel dit gesprek

Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter