#31 Eva Bekkers

De ziekte van Parkinson veroorzaakt door de C-prikken

Eva Bekkers (47) was vóór de Covid prikken zeer actief. Ze sportte vier keer per week. Eva was een ondernemer en had haar eigen schoonheids- en nagelsalon. Ze had een druk sociaal leven en gezinsleven met twee kinderen van haar zelf en nog twee andere kinderen. Tijdens de lockdownjaren kreeg ze het zwaar als ondernemer en werd ze in de steek gelaten door de overheid, maar ze probeerde er toch wat van te maken in die periode.

Eva had geen goed gevoel over de Covid prikken. Ze was een beetje sceptisch over het feit dat een nieuwe prik zo snel op de markt is gekomen. Ze hoorde ook dat de fabrikanten niet aansprakelijk zouden zijn voor eventuele schade. Haar motivatie om toch de prikken te nemen was om haar collega’s en klanten te beschermen. Ook maakte Eva zich druk dat haar bedrijf slechte reclame zou krijgen als je bijvoorbeeld niet up-to-date zou zijn met de prikken en dat er op dat moment toevallig een uitbraak zou zijn in haar salon. Over de gevaren van vaccineren wist ze niks.

In juni/juli 2021 kreeg Eva twee Covid prikken van het merk Pfizer. Ongeveer een week na de tweede prik ontstonden de eerste symptomen. Eva kreeg klachten aan de rechterzijde van haar lijf. Ze liep niet meer goed en ze had moeite met typen. Ook begon ze trager te praten, haar spraak ging achteruit en kwam niet meer op woorden. Ze kreeg geheugenproblemen en herkende haar klanten niet meer. Ze legde nog geen verband met de prikken, omdat ze dacht het door de stress kwam vanwege haar huis wat in de verkoop stond op dat moment. De huisarts gooide het op een burn-out en vertelde dat het ook te maken kan hebben met het overlijden van haar man (jaren geleden gebeurd). Eva vond dit raar, want een burn-out focust zich niet aan één kant van het lijf. Haar hele been werd ook dik en toen werd gecheckt of ze geen trombose heeft. Het was namelijk bekend bij het ziekenhuis dat dit soort klachten veroorzaakt kunnen worden door de Covid prikken.

Ondertussen stuurde de huisarts haar door naar de psychosomatische therapeut vanwege zijn overtuiging dat Eva’s klachten psychisch van aard zijn. Deze therapeute had al snel door dat haar klachten niet psychisch zijn, maar neurologisch. Uiteindelijk werd ze doorverwezen naar de neuroloog die tijdens het lichamelijk onderzoek afwijkingen zag. Ze kreeg een MRI hersenscan met contrastvloeistof, maar die was schoon. De neuroloog vroeg niet aan haar of ze recentelijk gevaccineerd was.

Aangezien Eva niet door had dat de prikken haar klachten hebben veroorzaakt, besloot ze op oudejaarsavond, 31 december 2021, een boosterprik te nemen. Dit keer kreeg ze een Moderna prik en vanaf dat moment ging het faliekant mis. Haar klachten zoals de opgelopen coördinatieproblemen verergerden enorm. De psycholoog gooide het weer op een burn-out, maar Eva was totaal niet gerustgesteld. Ze vroeg aan de neuroloog bij Radboudumc in Nijmegen of ze snel weer op afspraak kon komen. De neuroloog zag dat Eva’s situatie enorm verslechterde en constateerde dat ze typische Parkinson verschijnselen vertoont. Met de DaT-scan waarmee je Parkinson kunt diagnosticeren, bleek inderdaad dat ze de ziekte van Parkinson heeft. Op deze specifieke hersenscan was te zien dat haar linkerhelft is aangedaan, vandaar dat haar klachten zich voordoen aan de rechterzijde van haar lijf. Eva confronteerde haar neuroloog ermee dat haar gezondheidsklachten sinds de boosterprik enorm zijn verergerd, waarop hij antwoordde: ‘het is nog te vroeg om te bedenken dat het daardoor komt’. Een opmerkelijke uitspraak, want er bestaan al wetenschappelijk bewijzen die een verband aantonen tussen vaccineren en ernstige neurologische ziektes zoals MS en Parkinson. Sterker nog, er zijn talloze meldingen van Parkinson gedaan bij het Nederlandse Bijwerkingencentrum Lareb betreft de Covid prikken. Overigens heeft Eva haar klachten gemeld bij deze instantie, maar ze heeft helemaal niks van ze gehoord.

Sinds de Covid prikken heeft Eva dagelijks te maken met de volgende symptomen: continue ‘aan’ staan, zeer heftige spierspanning, spasmes in benen, trillingen, haar rechterhand functioneert niet (ze kan haar vingers niet bewegen), haar hele rechterarm is verstijfd, continue extreem koud gevoel (ze slaapt met handschoenen), spraakproblemen, slaapstoornis, obstipatie, valincidenten, zichtproblemen (voorheen droeg ze geen bril), tinnitus en nog veel meer. Iedere avond loopt ze veel rond in het huis, omdat het minder pijnlijk is als ze in beweging blijft. Haar pijnklachten zijn namelijk het allerergst in ruststand. Ze ervaart veel onbegrip van mensen die niet kunnen begrijpen dat ze wel veel kan lopen, maar tegelijkertijd erg ziek is.

Eva heeft nu een medisch team om haar heen. Ze gaat onder andere naar de fysiotherapeut (drie keer per week), logopediste en ergotherapeut. Qua medicatie slikt ze onder andere een paar keer per dag Parkinson medicatie Levodopa om de pijnklachten te verminderen. Als de medicatie is uitgewerkt krijgt ze restless legs, maar als ze teveel van deze medicatie inneemt dan veroorzaakt het weer ernstige overbeweeglijkheid. Het is kiezen tussen twee kwaden. Ze moet continue goed in de gaten houden of ze wel de juiste dosering heeft genomen. Tijdens de winter merkt ze dat ze meer last heeft van haar symptomen en haar medicatie moet ophogen.

Via een Nederlandse Parkinsonvereniging raakte ze in contact met een lotgenote die door de C-prikken een ernstige variant van een neurologische aandoening heeft gekregen, namelijk Parkinsonisme. Deze vrouw was vóór de prik actief en stond vrolijk in het leven, maar door de prik veranderde ze in een schim van zichzelf. Ze trok het leven niet meer vanwege de ernstige pijnklachten en pleegde euthanasie in oktober 2022. Dit heeft Eva enorm geraakt en de drijfveer gegeven om naar buiten te treden met haar verhaal. Praten over het feit dat Parkinson veroorzaakt kán worden door een vaccinatie blijft een enorm taboe in onze maatschappij. Zelfs binnen de Parkinsonlotgenotengroep merkt Eva op dat het not done is om hierover te praten, je wordt dan snel gezien als een ‘wappie’.

Het is niet alleen voor Eva zwaar, deze hele situatie heeft ook een grote impact op haar gezin en veroorzaakte zelfs relatieproblemen. Ze vindt het vooral moeilijk voor haar kinderen die al hun vader hebben verloren. Eva sluit af met de boodschap dat je altijd naar jezelf en naar je eigen gevoel moet luisteren voordat je iets gaat doen. 

Hierboven een foto van Eva Bekkers vóór de C-prikken

Beluister het gesprek op Spotify:

Share

Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter