#24 Isolde Paques

Broer overleed na 4e C-prik aan een hersentumor

Vóór de C-prikken was Isolde’s broer Tristan Paques (71) een gezonde en actieve man. Isolde en haar broer hadden een hechte band en zagen elkaar vaak.

Tijdens de C-tijd besloot Isolde geen C-prikken te nemen. Het werd onaangenaam voor haar als niet gevaccineerde. Er werd tegen haar gezegd dat ze moest vaccineren, omdat ze met kankerpatiënten werkt. Ze heeft ook veel vrienden verloren in deze periode. Tristan was bang voor Corona en besloot juist alle prikken te halen. Hij wilde ook normaal op vakantie kunnen gaan. Tristan ging 5 à 6 keer per jaar naar Frankrijk.

Na de 4e C-prik die hij had genomen in april 2022 ging het helemaal mis. In mei 2022 merkte Isolde op dat hij vreemd gedrag vertoonde. Hij was vergeetachtig geworden. Uit het geheugenonderzoek bleek ook dat zijn geheugen helemaal niet in orde was. Hij kon ook niet goed zien en zag geen diepte meer. Hij had een rollator nodig om zich te verplaatsen.

Tristan viel van de trap en werd opgenomen in het ziekenhuis in Zaandam. Vervolgens werd hij doorverwezen naar het VUmc om beter onderzocht te worden. Ze ontdekten dat Tristan een 6 cm grote hersentumor heeft. Op 11 juli 2022 werd hij geopereerd. Tristan is daar heel slecht uitgekomen. De artsen hadden gewaarschuwd voor de mogelijke risico’s. Hij werd onder andere heel agressief en eten lukte ook niet meer. Tristan had voor de operatie aangegeven als hij niet goed eruit zou komen om de beslissing te nemen zijn leven te beëindigen. Als zus heeft Isolde deze grote beslissing moeten maken. Op 9 augustus 2022 is hij overleden.

Tristan vertelde aan zijn zus dat hij spijt had van de vaccinaties en dat hij zich onder druk gezet voelde. Isolde heeft een sterk vermoeden dat de prik dé oorzaak is geweest van de acute hersentumor. Ze heeft de artsen er niet mee geconfronteerd, omdat ze op dat moment bezig was met haar broer en allerlei zaken daaromtrent. Ze praat er niet over met gevaccineerden, omdat ze dan waarschijnlijk boos reageren. Ze heeft het wel erover met gelijkgestemden. 

Isolde is kapot van verdriet, ze slaapt slecht en heeft nachtmerries hoe het allemaal is gegaan. Isolde probeert het verdriet te verwerken en aan de leuke tijd te denken die ze samen met hem had. 

Ook te beluisteren via Spotify.

Deel dit gesprek

Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter