#17 Maria

Vermoeden van HPV prikschade

Maria (nu 25 jaar) heeft op haar 12e de HPV prikken gekregen. Als kind was ze heel energiek, na haar HPV prikken in 2010 was ze opeens ontzettend moe, lusteloos en futloos. Ze begon vage gezondheidsklachten te krijgen.

Ze werd als tienermeisje opeens vaak overvallen door aanvallen die ze nooit eerder had ervaren. Tijdens zo’n aanval verkeert ze in een soort glazen stulp. Ze beschrijft het als een onwerkelijk gevoel in haar hoofd, een mistig gevoel, alsof ze in een droom leefde. Soms kon zo’n aanval één uur lang duren, soms zelfs vele uren achter elkaar. Als jong meisje schrok ze heel erg van deze aanvallen en werd ze daardoor angstig. Ze heeft haar hele jeugd hier last van gehad. Ook had ze paniekaanvallen tijdens de nacht en kampte ze met slapeloosheid. Op school werd ze gezien als een dromerig meisje.

De artsen gooiden haar klachten op angst en hyperventilatie. Ze heeft ook vaak gehoord dat vermoeidheid bij de puberteit hoort, maar zij voelde zich extréém vermoeid. Maria heeft continue te horen gekregen dat het psychisch is. Ze heeft uiteindelijk de diagnose angststoornis gekregen. Ze was ervan overtuigd en geloofde de artsen.

Totdat het C-tijdperk aan brak. Ze kreeg vermoedens. Toen ze via mijn platform hoorde dat mensen slecht kunnen reageren op de prikken, kreeg ze een stil vermoeden of haar vage klachten wellicht te maken hebben met de HPV prikken. Ze heeft haar hele leven gehoord dat haar klachten voortkwamen uit psychische problemen, maar is dat wel zo? Door de verhalen van andere prikschade slachtoffers herkent ze veel symptomen en heeft het haar aan het denken gezet. Ze stelde het aan de arts voor, maar die schoof het van de tafel en zei dat het nu moeilijk te bewijzen is of het door de HPV prikken komt, omdat het zo lang geleden is.  

Gelukkig heeft ze nu als mid twintiger nauwelijks meer last van die aanvallen. Ze kan nog steeds niet goed tegen te veel prikkels, maar ze leert ermee omgaan. Ze let nu op haar leefstijl en voeding. Goed slapen is belangrijk voor haar. Ze vertrouwt nu liever op haar eigen zelfgenezend vermogen dan op experimentele prikken.

Ook te beluisteren via Spotify

Deel dit gesprek

Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter