#23 Marina de Wilde

Geen prikken meer

Marina de Wilde is moeder geworden in 2020, midden in het C-tijdperk. Het was intens voor haar om zwanger te zijn in die periode ook vanwege verhuizing en verbouwing. Ze was in het begin ongerust en deed voorzichtig. Tijdens de zwangerschap had ze de 22-weken-prik genomen. Na de bevalling heeft haar zoon de eerste twee kinderprikken gehad.

Na een tijdje begonnen een aantal kennissen van Marina tegengeluid te delen in de C-tijd. Zij nam ze serieus en werd nieuwsgierig. Ze begon anders te kijken en de C-maatregelen begonnen haar steeds meer tegen te staan. Zo vond zij het ook absurd dat haar partner niet altijd aanwezig mocht zijn tijdens de afspraken bij de gynaecoloog, terwijl het logisch is dat je samen met je partner beslissingen maakt voor je kind. Ze kreeg ook steeds meer vraagtekens over de prikken door de enorme push.

In 2021 verdiepte ze zich meer in de prikken en besloot geen C-prikken te nemen. Ze begon ook boeken te lezen over de kinderprikken. Haar zoon had in die tijd een middenoorontsteking gekregen. Alles bij elkaar zorgde ervoor dat ze een steeds slechter gevoel kreeg bij de prikken. Marina en haar partner besloten om hun zoon niet meer te laten prikken en om het bij twee kinderprikken te laten. Verder sloot Marina zich aan bij Moederhart in haar eigen regio. Ze vond het fijn om te ervaren dat ze niet de enige was die afhaakte van  het prikprogramma.

Tijdens dit hele gebeuren begon Marina op zoek te gaan naar meer voldoening in het werkleven en dook in de wereld van geboortezorg. Ze ontdekte dat er geen one size fits all benadering bestaat in de geboortezorg. Marina besloot een eigen bedrijf te starten: Stilla Marina. Ze begeleidt nu aanstaande moeders en vrouwen rondom de geboorte van hun kindje(s). Marina biedt handvatten om je emotionele, fysieke en geestelijke gezondheid te versterken, zodat je positief en krachtig start aan het moederschap en optimaal kunt groeien in je nieuwe rol als moeder.

* Marina verwijst in het gesprek naar het boek Zo beval ik – Het moederlichaam spreekt van Brun Kuipers.

Ook te beluisteren via Spotify.

Deel dit gesprek

Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter