#8 Maurice van Ulden
Maurice van Ulden (48) is als journalist sterk geïnteresseerd in mensen, maatschappij en medische kwesties.
Hij heeft tijdens de roll-out van de C-prikkencampagne interviews gehouden met mensen die ernstige prikschade hebben opgelopen en dit naar buiten gebracht in De Andere Krant.
Maurice heeft altijd al affiniteit en interesse gehad met gezondheid en gezondheidszorg.
Zijn ouders zijn ook beiden arts. Maurice werkte tot 2020 nog in de luchtvaart, maar gaandeweg in 2020 is hij het journalistieke pad opgeslagen. Hij kwam er al vroeg achter dat de prikken helemaal niet veilig zijn. Maurice heeft een aantal artikelen geschreven voor Gezond Verstand.
Met twee psychologen heeft hij het handboek ‘Burgerschap in roerige tijden, de crisis van 2020-2025’ geschreven.
Ook heeft hij meegewerkt met het maken van de ‘Hoe nu verder krant’. Hij schrijft nu regelmatig als journalist voor De Andere Krant met als doel prikschadeverhalen uit de samenleving naar buiten te brengen.
Af en toe is Maurice ook te zien bij Blckbx.tv als journalist. Verder denkt hij mee bij de Biomedische Rekenkamer, opgericht begin C-tijd, zij streven naar meer transparantie in data en modellen.
Via het samenkomen en koffie drinken op Museumplein werden de eerste verbindingen gelegd voor Maurice. Zo kwam hij in contact met een leraar en zal hij binnenkort voor een klas staan om het over ‘desinformatie’ te hebben waarbij andere journalisten van mainstream media ook uitgenodigd zullen worden.
Een hele moedige actie. Zo zie je dat dit soort bijeenkomsten wel degelijk nuttig kunnen zijn 😉 Maurice gaat proberen met journalistiek zijn steentje verder bij te dragen om meer een open debat te creëren.
Hij heeft sowieso als missie om met meer prikschadeslachtoffers in gesprek te komen. Hij zou graag ook een boek willen maken over mensen met prikschade. Maurice is niet op zoek naar sensatie als journalist zijnde, hij heeft juist integriteit heel hoog in het vaandel en neemt mensen met prikschade heel serieus.
Maurice spreekt altijd van tevoren af met het prikschadeslachtoffer over het proces. Volgens Maurice zou het prikschadeslachtoffer altijd het laatste woord moeten hebben over zijn verhaal.
De geïnterviewde geeft akkoord en dan pas wordt het artikel gepubliceerd. Dat is zijn manier van werken. Hij weet dat deze methode niet altijd wordt gehanteerd in de journalistiek. Daarom geeft hij ook als tip om daar op te letten als je in contact komt met de media. Spreek dit van tevoren af!
Deel het gesprek