#29 Michael Smulders

Een gepensioneerde arts met een eigen kijk op de gezondheidszorg

Michael Smulders is ruim dertig jaar huisarts geweest. In de loop van de tijd heeft hij een kritische houding gekregen. Hij heeft het boek ‘Bodemloos: zorg voor de zorg’ geschreven waarin hij de flinterdunne onderbouwingen van de coronamaatregelen en de prikken aan de kaak stelt. 

Recentelijk heeft de gepensioneerde arts ook een klacht ingediend omtrent de misleidende HPV prikcampagne. Michael formuleerde zijn bezwaren, waarna de Reclame Code Commissie besliste in het voordeel van het ministerie van VWS. Hij liet het er echter niet bij zitten en ging in beroep tegen de uitspraak. Hij heeft alsnog gelijk gekregen. Dankzij Michael haalt het College van Beroep van de Stichting Reclame Code nu een streep door de slogan ‘haal hier 1 ‘V’ tegen 6 soorten kanker’ die werd gebruikt om de HPV-prik te promoten. Het College vindt dat er inderdaad sprake is van misleiding en heef het ministerie VWS bevolen om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken. Een uitgebreid artikel is hierover geschreven in De Andere Krant.

Het werk van deze arts geeft hoop en vormt een lichtpunt in deze tijden. Tijdens ons gesprek hebben we het ook gehad over bijwerkingen die niet (goed) geregistreerd worden en wat hij zelf heeft meegemaakt in de praktijk. 
 
Meer info over zijn werk is te vinden op de website: www.michael-smulders.nl
 

Share

Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter