'Het is toeval'

Ik zal het nooit vergeten toen de neuroloog uit het Erasmus MC mij vertelde dat het ook puur toeval kan zijn dat mijn klachten na de vaccinatie zijn ontstaan. Ik was flabbergasted! Heb ik weken gewacht om te horen van een neuroloog dat mijn ernstige gezondheidsklachten niks te maken hebben met de Pfizer prik? Euhm nee, want ik wist al dat mijn klachten 1000% veroorzaakt zijn door de prik. Als ik voor de prik kerngezond was, nooit ziek was, en binnen 24 uur na de prik opeens rare klachten krijg die met de dagen erger en erger worden, dan hebben we te maken met een heel duidelijk oorzaak-gevolg situatie. In de tussentijd begon ik ook in te lezen over wat vacccinaties kunnen uitlokken bij mensen en had ik ontdekt dat er heel veel mensen klachten hadden gekregen van de Pfizer prikken, zoals tintelingen, licht gevoel in hoofd, trillingen, uitvalsverschijnselen, pijnaanvallen, zenuw- en spieraandoeningen, etc. Ik had helemaal niet gedacht dat ik uberhaupt een discussie zou voeren met een neuroloog hierover. Het was voor mij al heel duidelijk.

De neuroloog probeerde mij ervan te overtuigen dat het echt puur toeval kan zijn dat ik opeens te maken heb met spasmes, brandende sensaties in mijn lijf, verdoofd gevoel in mijn voeten en handen, een slaapstoornis en vibraties in mijn lijf direct na een prik. Ik zei tegen hem weer: ‘Sorry, maar voor mij is 1+1=2. Dit komt door de prik’. Hij vertelde dat het voor hem ook nieuw is allemaal, dus hij wist het ook niet helemaal, maar hij was er heilig van overtuigd dat het ook echt puur toeval kon zijn. Ik explodeerde in de kamer en ik zei toen tegen hem: ‘ik heb niet weken gewacht om van jou een antwoord te horen dat je het niet helemaal weet en dat dit stom toeval is’.  No way dat hij het nu op mijn psyche gaat gooien, dacht ik. Ik bleef in de kamer zitten en ik zei toen dat ik niet uit deze kamer weg ga als ik geen concreter antwoord krijg. 

Hij haalde een professor erbij. Een oud mannetje in een witte jas met een brilletje kwam binnen in de kamer en hij begon mij vragen te stellen. Ben je oververmoeid geweest? Euhm nee, sterker nog, ik had een fantastische vakantie achter de rug. Heb je familieleden die dit soort klachten ook hebben? Nee. Helemaal niet. Etc. etc. Alles behalve de vraag: heb je recent een vaccinatie gehad? Die vraag stelde hij niet, dus begon ik weer mijn verhaal te vertellen dat het direct na de prik is ontstaan en dat het voor mij heel duidelijk is dat de prik dit allemaal heeft veroorzaakt. Hij zei toen in hele vage woorden dat het vaccin iets heeft getriggerd in mijn lijf. Vervolgens gingen de twee neurologen uit de kamer, ik bleef alleen achter en toen kwam de eerste neuroloog weer binnen en zei: ‘dit is onschuldig’. Het was zo’n raar en vaag gesprek. Dus van ‘het is puur toeval en ik weet het eigenlijk niet’ naar ‘het vaccin kan iets getriggerd hebben en het is onschuldig’. Ik kreeg er geen goed gevoel bij.

Ik was heel verbaasd dat het Erasmus MC totaal niet op de hoogte was van dit soort bijwerkingen. Neuropathie en overige zenuwklachten zijn hele bekende bijwerkingen die veroorzaakt kunnen worden door vaccinaties. Te laat ontdekt, maar dat is echt niks nieuws. De griepprikken kunnen bijvoorbeeld ook verschillende vormen van neuropatie veroorzaken. Ik had van een academisch ziekenhuis, zoals het Erasmus MC, echt wel verwacht dat zij dit zouden weten en dit ook doorgeven aan een patient als je opeens dit soort klachten ervaart. Wat er uiteindelijk gebeurde vond ik zeer shocking. In mijn notitie van het Erasmus MC werd genoteerd dat ik evidente klachten heb, maar dat er geen verband is met het Corona vaccin. In de kamer werd er dus iets anders uiteindelijk gezegd, maar op papier werd er iets anders genoteerd. Ik had een klacht ingediend en ik mocht op gesprek komen. Toen kwam er een supervisor erbij en toen kreeg ik weer doodleuk te horen dat het echt puur toeval kan zijn. Het mag duidelijk zijn dat dit zaakje enorm stinkt. Mijn vertrouwen was compleet weg en ik ben toen op zoek gegaan naar andere neurologen die niet zo vaag deden.  

Ik had een 2nd opinion neuroloog die helemaal niks durfde te zeggen over de prikken en toen besloot ik door te pakken en ik belande bij de derde neuroloog ondertussen in Maastricht UMC. Zij vertelde mij bij het eerste gesprek dat zij meerdere patienten hebben met neuropatische klachten na de Corona vaccinaties en legde uit dat er ook studies zijn die dit aantonen. Wauw, een heel ander soort gesprek dan in het Erasmus MC. Hehe, eindelijk iemand gevonden die dit erkent dacht ik! Helemaal aan het einde van het gesprek zei ze wel voorzichting dat het nog steeds toeval zou kunnen zijn. Ik confronteerde haar: oh ja, binnen 24 uur na de prik, dat is voor jouw toeval? Ze zei dat het inderdaad wel heel toevallig dan is. Ze nam mij serieus en ging mij uitgebreid onderzoeken. Uiteindelijk kreeg ik bij het 2e gesprek bij haar het woordje ’toeval’ niet meer te horen. Heel opvallend. Ze begon te vertellen dat ik tot de minderheid behoor wat niet goed reageert op de prikken. Wow, een hele andere toon opeens! Heeft dit te maken omdat ik zo volhardend was óf had zij in de tussentijd zoveel patienten gehad met exact dezelfde symptomen? Nu heb ik op mijn notitie staan dat mijn klachten zijn onstaan na de vaccinatie. Dit doet toch wat met me hoor om het papier te hebben. Het voelt als een prestatie, terwijl het eigenlijk een zeer trieste situatie is dat je er zo voor moet vechten om die erkenning zwart op wit te krijgen.

Kortom, ik ben dus geen stom toeval meer. Als ik niet zo hard had gestreden, dan was ik dat nog steeds. Helaas lees en hoor ik dat mijn mede lotgenoten hetzelfde meemaken. In het begin wordt vaak gezegd dat het niks te maken kan hebben met de prik en worden allerlei andere redenen gegeven als mogelijke oorzaak: je hebt misschien veel stress, je zit in de overgang, het is psychisch, etc. Als je dit antwoord niet accepteert, duidelijk uit legt wat je allemaal weet en de medici hiermee confronteert en verder op zoek gaat in de medische wereld naar antwoorden, dan krijgen velen van ons uiteindelijk toch te horen: ah, je bent niet de enige die zo heeft gereageerd op de prik. Het heel concreet op papier zetten dat de prik de oorzaak is geweest is een ander verhaal, dat durven medici niet zo gauw, maar ons niet puur toeval noemen is in ieder geval een stapje verder om deze verborgen vaccinatieschade wereld open te breken.

Deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter