#38 Wendy Mittemeijer

Kritische stem uit de farmaceutische industrie

Wendy Mittemeijer is werkzaam in de farmaceutische industrie en switchte van big pharma naar small pharma. Ze heeft een eigen kijk op de farmaceutische zorg en heeft een eigen bedrijf Medical Matters. Ze adviseert bedrijven en instellingen op het gebied van ethiek en geneesmiddelencommunicatie.

Wendy spreekt zich sinds najaar 2020 actief uit over ethische kwesties betreffende het Corona beleid. Toen het Ministerie VWS de reclamecampagne van de vaccinfabrikanten overpakte, leek het wel alsof iedere wet en regel op het gebied van ethiek en reclame aan de laars werd gelapt. Ze mengde zich steeds meer in het publieke debat, eerst meer bevragend en vervolgens meer duidend. Er werden grenzen overschreden, zo hoorden we niks over de risico’s. De overheidsinstanties kregen meer een ondersteunende rol voor de farmaceutische industrie als dat ze de bevolking beschermen. Ze vond het belangrijk om een stem vanuit de farmaceutische sector te laten horen. Ze vond het ook bijzonder waarom niet meer mensen uit haar sector niet het lef hadden om zich uit te spreken, achter de schermen durfden ze dat wel.

Op haar Social Media kanalen ondervindt ze de gevolgen van censuur. Haar LinkedIn account is vijf keer geblokkeerd in de afgelopen vier jaar en Wendy belandde regelmatig wekenlang in de digitale gevangenis. Er kwam veel reuring over haar recente accountverwijdering die notabene op Bevrijdingsdag werd verwijderd. Wendy ziet het niet als een persoonlijke aanval: ‘Nu ik begrijp hoe de overheid samenwerkt met techbedrijven, kan ik het meer op afstand nemen. We zitten in een informatie oorlog. Het is politiek’.

Recentelijk had ze een oproep gedaan om persoonlijke Corona verhalen te sturen naar de Corona Enquête Commissie. In reactie daarop heeft ze veel schrijnende verhalen gekregen, ook over vaccinschade en vaccindoden.

Wendy’s werk is te volgen op X en LinkedIn. Ze heeft ook een crowdfunding opgezet.

Beluister nu onze podcast via Spotify:

Deel

Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter