Reactie van farmaproducent Pfizer op mijn brief

Nadat ik een brief heb verstuurd waarin ik Pfizer aansprakelijk stel voor mijn schade, heb ik een schriftelijk antwoord ontvangen van hen.

Hun antwoord in het kort:

Pfizer blijft sympathiek voor uw situatie. Wij zijn echter niet van mening dat Pfizer aansprakelijk is voor symptomen die u hebt ervaren, noch zijn we van mening dat er een basis is voor een aanbod van compensatie door Pfizer’.

Dat is apart, want de overheid zegt juist precies het tegenovergestelde. Op 5 juni was ik namelijk op gesprek geweest bij het ministerie VWS met twee andere prikschade slachtoffers (ook veroorzaakt door de Pfizer prikken) en de jurist gaf tijdens het gesprek aan dat wij juist bij de producent moeten zijn als wij schade hebben opgelopen. Dit heb ik ook schriftelijk als antwoord gekregen. Nu krijgen wij te horen van de producent dat we juist niet bij Pfizer moeten zijn. Een typisch kastje muur verhaal.

Verder wordt in deze brief gezegd dat Pfizer de EMA heeft gewaarschuwd dat er naast de doorgegeven bijwerkingen nog niet ontdekte bijwerkingen zouden kunnen zijn. Of had Pfizer dit wel ontdekt, maar verdoezeld? De mensen die ernstige gezondheidsklachten kregen van de prikken tijdens de trials, hebben te horen gekregen dat het psychosomatisch is, oftewel het zit tussen je oren. Tja.

Deze brief is een bevestiging dat de producent je helemaal in de steek laat als je prikschade op loopt, net als de overheid. Heel veel mensen wisten dit al en zullen zeggen: told you so. Hierbij de bevestiging. Via deze manier leg ik het alleen bloot dat het ook zo is in de praktijk, ook hier in Nederland.

Deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter