Veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen die ik krijg heb ik hieronder beantwoord.

Hoe zag jouw leven er uit voordat je vaccinatieschade op liep? Hoe was jouw gezondheid? Had je onderliggende aandoeningen?

Ik voelde me heel gezond. Ik heb 35 hele gezonde jaren gehad. Ik denk dat ik op mijn 35e zelfs op mijn sterkst was. Ik was zeer energiek en sportte heel veel. Ik deed aan krachttraining, hardlopen, yoga, dansen, fietsen, zwemmen en wandelen. Ik had ook een marathon training achter de rug. Ik had een full-time baan en had een leuk sociaal leven. Ik had geen onderliggende aandoeningen. Achteraf weet ik nu dat ik hypermobiel ben, net als mijn moeder. Dit betekent dat mijn gewrichten wat soepeler zijn dan bij een gemiddeld mens. Ik droeg altijd contactlenzen of een bril. Mijn menstruatie was verder altijd licht geweest. Verder was ik misschien 1 of 2 keer per jaar ziek, normale zaken zoals een griepje of dat je wat koortsig voelt waardoor je een paar dagen niet kunt werken. Ik heb een keer een blaasontsteking gehad tijdens een zomervakantie en een keer had ik te maken met een vitaminetekort na een actief feestweekendje. Dit was allemaal tijdelijk van aard. Ik heb nooit iets chronisch gehad. Verder komen geen speciale aandoeningen voor in mijn familie. 

Wist je niet dat de Covid prikken gevaarlijk kunnen zijn? Wat wist jij over de gevaren van vaccineren voordat je vaccinatieschade op liep? Hoorde je negatieve verhalen?

Ik hoorde verhalen dat sommige mensen heel vermoeid kunnen zijn door een vaccinatie. Ik las ook dat Guillan Barre Syndroom kan optreden, maar ik had vernomen op de overheidswebsite dat dit extreem zeldzaam is (wat niet klopt, het komt heel vaak voor in de realiteit). Ik had ook gelezen dat vrouwen menstruatieproblemen kregen. Ik las ook dat jonge mannen myocarditis kunnen krijgen door een Covid vaccinatie. Het kwam bij mij wel over dat deze complicaties allemaal tijdelijk van aard zijn. Ik wist niet dat er vele ernstige chronische gezondheidsklachten veroorzaakt kunnen worden door een vaccinatie en dat dit super vaak gebeurt. Vóór het Corona tijdperk las ik ook dat kinderen autisme kunnen krijgen door de kinderprikken. Aangezien ik zelf geen kinderen heb, had ik me niet verdiept in deze verhalen. Ik was nooit echt bezig geweest met vaccineren in het verleden. Tijdens het Corona tijdperk las ik ook op social media dat andere neurologische aandoeningen getriggerd kunnen worden en dat mensen zelfs dood kunnen gaan door een vaccinatie. 

Waarom heb je de vaccinatie dan toch genomen?

Door de maatschappelijke druk heb ik uiteindelijk een Corona vaccinatie genomen. Ik was eigenlijk heel sceptisch, juist door de enorme druk die werd opgevoerd. Ik wilde me eigenlijk niet laten vaccineren. Ik was niet heel bang voor de vaccinatie zelf, maar ik vond het gewoon niet okay en het voelde niet goed die enorme druk. Mijn intuïtie/ onderbuikgevoel zei NEE. Toen werd het QR systeem ingevoerd en dat maakte het voor mij moeilijk om door te gaan met mijn leven. Dit betekende voor mij dat ik mij dagelijks zou moeten testen om onder andere naar vastgoedbeurzen te gaan voor mijn functie toendertijd. Ik dacht ook dat ik mijn baan uiteindelijk zou verliezen als ik me niet zou vaccineren, omdat in Duitsland mensen werden ontslagen als ze de vaccinaties niet hadden genomen. Het sociale leven zag er ook anders uit als niet-gevaccineerde. Ik ben wel iemand die lunchen leuk vindt of een paar keer per jaar op vakantie gaat. Dit werd je heel moeilijk gemaakt zonder een vaccinatiebewijs. Verder heb ik nooit een allergische reactie gehad op een pijnstiller zoals paracetamol of een antiobioticakuur, dus ik dacht dat ik niet tot de categorie zou behoren die een ‘zeldzame’ vervelende reactie zou krijgen. Ik hoorde in mijn directe omgeving ook niet dat mensen ernstige bijwerkingen hadden gekregen van de vaccinaties. Later bleek dit niet zo te zijn. Er waren wel degelijk mensen in mijn directe omgeving die ook slecht reageerden op de prik en ernstige bijwerkingen kregen, maar dit toen niet hardop durfden te zeggen.

Welk vaccin heeft jouw leven geruïneerd?

Een Pfizer Corona vaccinatie.

Hoeveel Covid prikken heb je gehad?

1 prik. Ik heb dus ook geen QR code kunnen krijgen, want daar had je 2 Pfizer prikken voor nodig. Ik werd dus ook net zo hard buitengesloten als de mensen die de vaccinaties niet hebben genomen. Ik heb geen uitzonderingsbewijs gekregen. De Nederlandse overheid heeft niks geregeld voor mensen die slecht reageerden op de eerste prik en niet in staat waren om een tweede prik te halen. De GGD vond trouwens dat ik de 2e prik gewoon kon halen nadat mijn bijwerkingen uitgewerkt zouden zijn. Dit was uiteraard een knettergestoord advies. Mijn ‘bijwerkingen’ zijn nooit overgegaan. Een 2e prik zou in mijn geval de dood kunnen betekenen. De neuroloog had mij ook uitgelegd dat de 2e prik een nog heftigere reactie zou kunnen uitlokken. Toen ik dit vertelde aan de GGD en vroeg aan ze of zij verantwoordelijk dan zijn als de 2e prik totaal mis zal gaan (niet dat ik van plan was om een 2e prik te nemen), veranderde hun toon en zeiden ze dat zij niet verantwoordelijk zijn en dat ik het maar weer met mijn neuroloog moest bespreken of het wel verstandig is. 

Binnen hoeveel tijd traden de eerste symptomen op?

Binnen 24 uur. Ik heb het vaccin op 25 augustus 2021 genomen rond 15.10 uur. De volgende ochtend werd ik wakker met tintelingen van top tot teen en vanaf toen werd het erger en erger. Vervolgens kreeg ik krachtverlies en een verdoofd gevoel in mijn handen. Begin 2e week na de vaccinatie begon een oorlog in mijn lijf. Vanaf dat moment is de echte hel begonnen in mijn lijf en is het nooit meer goed gekomen. Achteraf weet ik nu dat er een extreme auto-immuunreactie is ontstaan in mijn lijf door de prik wat veel schade heeft veroorzaakt.

Ben je nog steeds ziek? 

Ja, helaas wel. Ik ben nu chronisch ziek door de vaccinatie. Auto-immuunreacties zijn niet makkelijk te stoppen. Als eenmaal zo’n reactie ontstaat in een lichaam, dan is het meestal chronisch. Je kunt dagen hebben dat je je wat beter voelt, maar de symptomen zijn er 24/7.

Watvoor symptomen heb je nu allemaal? Zijn jouw klachten minder geworden met de tijd of is het juist verergerd?

Ik heb veel last van mijn benen. Ik heb spierpijn, zenuwpijn, tintelingen, tremors, spierspasmes, myoclonieen (=schokjes), epilepsie achtige aanvallen, extreme menstruatiepijn en bloedverlies, zeer gevoelige en droge ogen, concentratie- en geheugenproblemen, brainfog (=hersenmist), slechte bloedcirculatie, tinnitus, oordruk, gewrichtspijn, visuele stoornissen, geluidssensitiviteit, een slaapstoornis, chronische vermoeidheid en nog heel wat andere neurologische symptomen. Ik ben een schim van mezelf. De myoclonieen en epilepsie achtige aanvallen zijn verminderd qua frequentie, de rest van de symptomen zijn allemaal nog hevig aanwezig. Mijn menstruatie is sinds de vaccinatie hevig verergerd, terwijl mijn ongesteldheid voor de prik heel licht was. Ik heb nu ook de aandoening Diep Invasieve Endometriose. Ik heb nu meerdere cystes op mijn eierstok. Ik heb sindskort een kijkbuikoperatie gehad om de cystes weg te halen, na een half jaar zijn de cystes weer terug gegroeid. Al deze symptomen heb ik nooit gehad vóór de prik. 

Wat vindt je het allervervelendste?

De slaapstoornis die ik nu opeens heb. Leven met pijn is niet leuk, maar leven met pijn en weinig slaap is echt vermoeiend.

Heb je Corona gehad? Zo ja, hoe heeft jouw lichaam op Corona gereageerd?

Ik heb 4 maanden na de vaccinatie Corona gehad. Dat was niks vergeleken met de reactie die had ik op de prik. De Corona besmetting vormde wel een dip in mijn herstel. Ik kreeg weer meer last van mijn vaccinatieschade symptomen, dus ik kreeg weer meer last van spiertrekkingen, tintelingen, slapeloosheid en vermoeidheid.

Is Long Covid hetzelfde als vaccinatieschade?

Nee. Long Covid/Post Covid is als je ernstige langdurige gezondheidsklachten krijgt dóór een besmetting. Long Vax/Post Vax/vaccinatieschade/prikschade/Post vaccinatie Syndroom of hoe je het ook wilt noemen, is als je ernstige langdurige gezondheidsklachten krijgt dóór een vaccinatie. De symptomen kunnen vergelijkbaar zijn met die van Long Covid patienten, maar de oorzaak is dus verschillend. Er bestaat de neiging vanuit de medische wereld om vaccinatieschade slachtoffers op de Long Covid hoop te gooien, maar dat is niet correct.

Maar wat is eigenlijk vaccinatieschade dan? Kun je daar wat meer over vertellen?

Om heel duidelijk te zijn, vaccinatieschade is niet de tijdelijke bijwerking die je kunt ervaren door een vaccinatie, zoals even een zere arm hebben of even een paar dagen moe zijn. Vaccinatieschade is als je ernstige chronische gezondheidsklachten op loopt door een vaccinatie. ‘Bijwerkingen’ die niet meer over gaan. De klachten kunnen direct optreden na een vaccinatie, maar de symptomen kunnen ook weken of zelfs maanden na de vaccinatie optreden en verergeren met de tijd. De meeste reacties treden op binnen de eerste twee weken na de vaccinatie. Meestal duurt het zelfs een paar dagen na de vaccinatie voordat je immuunsysteem echt aan het werk gaat in je lijf. De ernstige gezondheidsklachten kunnen zeer uiteenlopend zijn. Sommige mensen krijgen chronische tinnitus (=piep in je oren) door de prik en andere mensen krijgen een hersenbloeding en worden half verlamd of gaan door een acute myocarditis (spierontsteking) zelfs dood. Het verschilt per persoon wat er getriggerd wordt in jouw lijf door een vaccinatie. Hoe extremer de auto-immuunreactie, oftewel de afweerreactie van jouw lichaam, hoe erger de schade in jouw lijf kan zijn en hoe minder de kans is om volledig te herstellen.

Je bent een zeldzame pechvogel. Hoe vaak komt het eigenlijk voor zo’n reactie?

Ik ben helaas geen pechvogel. Het komt heel vaak voor dat iemand vaccinatieschade op loopt. Er wordt het beeld geschetst dat het extreem zeldzaam is, maar in de realiteit zien we dit niet terug. We worden behoorlijk weggemoffeld en weggecensureerd in de media. Het verschilt uiteraard per vaccinatie en per merk. Onze huisartsen hebben meerdere Covid vaccinschade gevallen. Een huisartsenpraktijk heeft gemiddeld 2.000 patienten. Dus dan kan het sowieso nooit extreem zeldzaam zijn. 

Hoe zou jij op Covid hebben gereageerd als je niet gevaccineerd zou zijn? 

Tja, dat is moeilijk te zeggen, maar wat ik wel kan zeggen is dat mijn andere prikschade lotgenoten die vóór de vaccinatie al besmet waren met Covid een normale reactie hadden op het virus. Zij hebben ook enorme spijt dat zij de vaccinatie hebben genomen. Wij horen ook van vele Long Covid patienten dat zij juist door de vaccinatie een verergering hebben gekregen van hun Long Covid en door de prik nieuwe symptomen erbij hebben gekregen. Het beeld wat er geschetst wordt in de media dat de vaccinatie een absolute wondermiddel is zien wij niet terug in de realiteit. Een vaccinatie kán jouw toestand juist verergeren, maar dit is blijkbaar een enorm taboe om erover te hebben in de media. 

Wat zegt de medische wereld over jouw situatie?

Van mijn eerste neuroloog bij het Erasmus MC kreeg ik te horen dat het puur toeval is dat mijn klachten na de vaccinatie zijn ontstaan en ik kreeg ook te horen dat het  psychosomatisch is, oftewel het zit tussen mijn oren wat uiteraard onzin is. Nu weet ik dat dit ‘medical gaslighting’ heet. Als een arts niet weet wat er met je aan de hand is, dan is het makkelijk om het op je psyche te gooien, want dan hoeven ze ook jou niet beter te onderzoeken. Een slim trucje. Een professor van hetzelfde ziekenhuis heeft gezegd dat het kán zijn dat het vaccin iets heeft getriggerd, maar deze uitspraak wilden ze niet op papier noteren. Ik heb toen heel wat andere artsen bezocht. Een neurologe van Maastricht UMC heeft uiteindelijk gezegd dat zij meerdere patienten heeft zoals ik met exact dezelfde neurologische symptomen en zei dat ik helaas tot een minderheid behoor wat slecht reageert op de Covid injecties. 

Heb je ook schriftelijk bewijs dat je door de vaccinatie gezondheidsklachten hebt gekregen?

Wij maken mee dat artsen niet durven te noteren dat onze klachten dóór de vaccinatie zijn ontstaan, als ze er iets over durven te schrijven dan noteren ze ‘ontstaan na Covid vaccinatie’. Dit heb ik nu ook staan in mijn medisch dossier. Ik heb een blog hierover geschreven. Wij hebben ook te horen gekregen dat artsen hun BIG registratie kunnen verliezen als ze de vaccinatie als oorzaak noemen. Het blijft een enorm taboe  in de medische wereld om de vaccinatie als boosdoener te erkennen.

Heb je medische behandelingen gekregen? Ben je nu nog onder behandeling?

Nee. Ik kreeg alleen Clonazepam voorgeschreven, dit zijn pillen die onder andere aan epilepsie patienten worden gegeven. Ik kreeg ook twee weken lang temazepam pillen om te kunnen slapen. Verder geen medische behandelingen. In een pijnkliniek werd mij geadviseerd om lidocaine infusen te nemen, maar ik durfde dit niet aan, want ik had gelezen dat hartcomplicaties getriggerd kunnen worden door deze behandeling. Ik hoorde ook dat niet iedereen baat had bij deze behandeling. Het is goed om te beseffen dat er geen zorgprotocol bestaat voor mensen die door een vaccinatie klachten krijgen in Nederland.  In andere landen zijn ze hier wel meer mee bezig. Om deze reden zie je ook dat vele getroffenen met hun spaargeld naar het buitenland gaan om medisch behandeld te worden.

Heb je ook ‘alternatieve’ (niet Westerse medische) behandelingen gedaan? Heeft het gewerkt?

Ja, volop. Als je uitbehandeld bent in de medische wereld, dan ga je eenmaal verder kijken, want je wilt tenslotte genezen. Ik heb van alles en nog wat gedaan, van hyperbare zuurstoftherapie en vacuumtherapie tot osteopathie en craniosacrale therapie. Helaas heeft niets tot nu toe echt geholpen. Sommige therapieen en supplementen hebben mijn symptomen tijdelijk verlicht, zoals acupunctuur, maar ik heb niet ervaren dat door een bepaalde behandeling of supplement mijn symptomen permanent verdwenen. Ik heb ook meegemaakt dat dry needling en kraken van mijn nek sommige symptomen heeft verergerd. Dus de uitspraak ‘baadt het niet, dan schaadt het niet’, tja, daar kijk ik nu anders naar. Niet alleen in de westerse medische wereld, maar ook in de ‘alternatieve’ wereld moet je opletten wat je doet met je gezondheid. 

Wat is de prognose? Hoe ziet jouw toekomst eruit? 

Ik heb te horen gekregen van het Erasmus MC dat ik uitbehandeld ben. Ik kreeg telefonisch van ze te horen dat ik moet leren leven met de symptomen die ik nu heb. Dit krijg je dan niet te horen op een persconferentie. Mijn toekomst is onbekend, maar ze zeggen meestal als dit soort neurologische symptomen niet na 2 jaar verdwijnen dat het dan blijvend is. Tuurlijk kunnen er na 3 jaar ook nog wonderen gebeuren, maar grotendeels zijn dit soort neurologische gezondheidsklachten permanent. De meeste neurologishe aandoeningen verergeren ook met de jaren. De vraag is nu ook wat deze auto-immuunreactie heeft uitgelokt in mijn lijf en hoe mijn leven over 5 of 10 of 15 jaar eruit zal zien als ik dan nog leef. Zal ik meer kans hebben om kanker, dementie of een spierziekte te krijgen in de toekomst? We zien ook bij andere vaccinatieschade slachtoffers van voorgaande vaccinatiecampagnes dat ze na 10 jaar verergerde of nieuwe symptomen hebben erbij hebben gekregen, maar je hebt ook getroffenen waarbij de situatie juist stabiel blijft of zelfs ná 10 jaar verbetering kunnen ervaren. Ieder mens is weer anders. 

Heb je prikspijt?

Ja natuurlijk. Elke seconde. Dit is de grootste fout geweest in mijn leven. Had ik maar een tijdmachine, maar die heb ik niet. Ik weet dat we misleid zijn en ik kan de vinger zeker ook naar anderen gaan wijzen, maar ik ben uiteindelijk met mijn eigen benen naar de priklocatie gegaan, wél onder valse voorwendselen. Soms ben ik ook boos op mezelf waarom ik de vaccinatie heb genomen en niet naar mijn eigen intuitie heb geluisterd.

Wat zegt de overheid over jouw situatie?

Ministerie VWS heeft gezegd dat het mijn eigen keuze is geweest dat ik mezelf heb laten vaccineren en dat zij ‘informed’ consent hebben gegeven, wat één grote bullshit is. Autoritaire publieke figuren als Mark Rutte, Hugo de Jonge of Ernst Kuipers hebben tijdens een persconferentie nooit gezegd dat je blijvende neurologische symptomen kunt krijgen door de Covid injectie, maar hebben ons gehersenspoeld dat de vaccinaties absoluut veilig zijn. Wij hebben ook nooit een hard copy bijsluiter gekregen van de Covid injectie wat eigenlijk een grote red flag geweest zou moeten zijn. We weten nu ook dat de bijsluiter maar een topje van de ijsberg laat zien van de verborgen vaccinatieschade wereld, maar goed, het laat wel meer zien dan wat er gesuggereerd werd tijdens de Corona persconferenties. Verder geeft Ministerie VWS aan dat wij niet bij hen aan de deur moeten kloppen, maar dat we bij de producent moeten zijn wat uiteraard flauw is. 

Wat zegt de farmaceutische producent? Kun je de producent aanklagen?

In mijn geval zegt Pfizer dat zij zich niet aansprakelijk voelen voor deze schade. Zij voelen zich niet verantwoordelijk. Ze zijn ook niet geinteresseerd om met ons in gesprek te gaan. Verder geven ze aan in de standaardbrief die ze naar getroffenen sturen dat er altijd onbekende ‘bijwerkingen’ kunnen ontstaan. Mijn bijwerkingen zijn totaal niet onbekend, het is hartstikke bekend dat dit soort neurologische reacties kunnen ontstaan door een vaccinatie. We weten namelijk dat dit soort neurologische reacties al bekend waren tijdens de trials. Nogmaals, enorme bullshit weer wat je te horen krijgt, ze dekken zich compleet in. 

Heb je een advocaat op dit moment?

Nee. Naast het feit dat ik zwaar teleurgesteld ben in de medische wereld wat niet geinteresseerd is in onze situatie, ben ik ook zwaar teleurgesteld in de juridische wereld in Nederland. Er is op dit moment geen een advocatenbureau wat echt geinteresseerd is om naar onze cases te kijken. Het schijnt ook een specifieke niche te zijn binnen de letselschade wereld. Er is een advocatenbureau in Amsterdam wat in het verleden zich bezig heeft gehouden met de Mexicaanse griepprik slachtoffers en wij hebben begrepen dat zij nu ook bezig zijn met wat Covid vaccinschade slachtoffers, maar als wij ons bij hen willen aanmelden worden we allemaal afgewezen helaas. Wij krijgen te horen dat ze het te druk hebben. Verder horen we van andere letselschade advocatenbureau’s dat ze het ingewikkelde materie vinden of dat ze er nog in moeten verdiepen, maar niet de urgentie zien om er nu echt werk van te maken. Van andere bureau’s horen we dat ze het kansloos achten om de staat en de producent aan te klagen vanwege het taboe rondom vaccinatieschade en de enorme macht die erachter schuilt. We hebben ook begrepen dat je te maken kunt krijgen met reputatieschade als je naar buiten treedt dat je als advocatenbureau de vaccinatieschade slachtoffers serieus wilt helpen. Ja, dit horen we echt. Zeer triest. Wij merken dat advocatenbureau’s niet echt staan te springen om vaccinatieschade slachtoffers te helpen in Nederland, terwijl advocaten wel een crimineel als Taghi juridisch willen bijstaan. Bijzonder. 

Hoe is dat in het buitenland?

We zien dat wij in Nederland vast zitten in de Middeleeuwen wat betreft vaccinatieschade. Nederland loopt behoorlijk achter wat betreft medische behandelingen voor vaccinatieschade slachtoffers. Wij zitten nog vast in de fase: bestaat het wel? Terwijl andere landen al deze fase zijn gepasseerd. Als we bijvoorbeeld naar ons buurland kijken zijn zij veel verder. In Duitsland bestaat bijvoorbeeld een Post Vaccinatie Syndroom kliniek. Een meisje krijgt in Duitsland haar schadevergoeding maandelijks al uitgekeerd. De grote kranten schrijven erover. Er zijn verschillende uitzendingen op tv al geweest over de getroffenen. De Duitse minister heeft op tv zelfs gezegd dat de getroffenen serieus geholpen moeten worden. We zien ook dat advocatenbureau’s in andere landen veel actiever bezig zijn, niet alleen met de Corona vaccinatie slachtoffers, maar ook met andere vaccinatie getroffenen, zoals HPV prikschade getroffenen. In Nederland is vaccinatieschade nog echt een zeer groot taboe.

Heb je lotgenoten met dezelfde soort klachten? 

Ja, ontzettend veel zelfs. Ik schrik echt hoeveel slachtoffers er zijn gevallen door de Covid vaccinaties. Het zijn vooral vrouwen. 80% van de vaccinatieschade slachtoffers is vrouw. Elke keer als ik mijn verhaal ergens deel, krijg ik weer nieuwe berichten binnen. Het houdt niet op. Elke vaccinatiecampagne zorgt weer voor nieuwe slachtoffers.  

Wat valt je verder nog op binnen de vaccinatieschade groep?

Het zijn vooral zeer sportieve mensen die zwaar de sjaak zijn. Ik was ook bovengemiddeld sportief. Het lijkt wel alsof wij een overreactie hebben ontwikkeld op de prikken. Daarnaast zien we ook dat mensen die in het verleden Lyme of Pfeiffer hebben opgelopen een opleving zien van de symptomen die ze vroeger hadden. Het is ook bekend dat slapende virussen gereactiveerd kunnen worden door een vaccinatie.

Ben je nu een anti-vaxxer geworden? Zal je ooit weer een prik nemen als het geadviseerd wordt?

Ik ben een ex-vaxxer. Ik zal nooit meer een vaccinatie nemen. Nooit. Omdat mijn lijf nu ook megagevoelig is geworden door de extreme auto-immuunreactie ben ik ook gevoelig geworden voor allerlei soorten geneesmiddelen inclusief vaccinaties. Mijn mede lotgenoten zijn in het algemeen nu gevoeliger geworden voor bijwerkingen. Door de manier hoe wij vaccinatieschade slachtoffers behandeld worden en doordat ik nu veel kennis heb opgedaan over de verborgen onderwereld van vaccinatieschade, kijk ik nu ook heel anders naar vaccineren. Je staat er helemaal alleen voor als een vaccinatie slecht valt in je lijf. De medische wereld laat je in de steek, de overheid ook en de fabrikant ook. Als ik kinderen zou hebben, zou ik ze ook niet laten vaccineren. Omdat ik nu weet dat kinderen ook zeer slecht kunnen reageren op de kinderprikken en dat dit soort reacties helemaal niet zeldzaam zijn. Ook zij hebben te maken met ‘medical gaslighting’. We zien wel dat de Covid vaccinaties enorm veel gezondheidsklachten veroorzaken vergeleken met andere vaccinaties. Ik neem nu liever het risico om besmet te worden dan om een vaccinatie te nemen die een nog ergere ziekte kan veroorzaken. 

Hoe ga je er mentaal mee om wat jou is overkomen?

Ik leef nu gewoon per dag. Dat is draaglijker. Als ik teveel na denk over de toekomst, dan maak ik me teveel zorgen. Ik heb vaak sombere gedachtes, omdat ik mijn oude leven kwijt ben. We zien ook dat sommige lotgenoten euthanasie aanvragen of zelfmoord plegen. Het is niet niks om niet geloofd te worden, niet medisch behandeld te worden omdat het volgens hen ’tussen onze oren zit’, niet goed onderzocht te worden en continue pijn te lijden. Ik ben dankbaar voor de mensen die ik om mij heen heb. Ik weet dat er ook vele lotgenoten zijn die er helemaal alleen voor staan. Dat is echt pittig. 

Je was sceptisch voordat je de prik nam. Zou het kunnen dat jouw gedachtes deze negatieve ervaring hebben veroorzaakt?

Ik vind het een bizarre aanname. Voor mij is dit hetzelfde als je tegen een borstkankerpatient zou zeggen of je kankerangst hebt en daarom borstkanker hebt gekregen, alsof je jezelf kanker kunt aanpraten. Je kunt jezelf geen vaccinatieschade aanpraten. Het ligt aan jouw immuunsysteem hoe die reageert op een vaccinatie, daar hebben jouw gedachtes geen zeggenschap over. Ik ben te weten gekomen dat het eigenlijk Russisch roulette is hoe jouw immuunsysteem reageert op een vaccinatie, dat kun je niet van tevoren weten. Zelfs niet als je drie keer goed heb gereageerd op een Covid prik, het kan zomaar zijn dat jouw lijf totaal slecht reageert op de 4e prik, dat zien we terug in onze lotgenotengroepen. Ik ken ook mensen die met absolute tegenzin een prik zijn gaan halen en geen last hadden van de prikken. Ik ken ook mensen die bij wijze van spreken rennend naar een priklocatie zijn gegaan en nu half verlamd zijn. Tuurlijk kunnen mensen prikangst hebben, maar je kunt jezelf bijvoorbeeld geen neuropathie aanpraten, een zenuwziekte wat heel vaak veroorzaakt wordt door een vaccinatie. 

Heb jij last van prikangst?

Nee. Ik heb geen prikangst. Ik ben nooit bang geweest voor naalden of bloed. Op de dag zelf toen ik de prik nam was ik ook niet angstig. Op de priklocatie zelf was ik ook niet bang, tijdens het prikken was ik niet bang, toen ik in de wachtkamer 15 minuten moest wachten was ik ook niet bang. Little did I know dat het pas het begin is als je de priklocatie verlaat! Als er een auto-immuunreactie op treedt, dan duurt dat vaak wat langer. Dat kan uren, dagen of zelfs weken duren, net zoals bij een besmetting! Na een besmetting ben je niet meteen verkouden of grieperig, dat heeft even tijd nodig. Ik wil mensen ook duidelijk laten weten dat prikangst en auto-immuunreacties twee totaal verschillende dingen zijn. Er wordt heel veel onzin hierover gezegd, merk ik. 

Als je ernstige gezondheidsklachten hebt gekregen door een vaccinatie. Wat kun je dan doen? Waar kan je terecht?

Ik heb een HULP pagina gemaakt wat wellicht jou verder op weg kan helpen. Daarnaast is het belangrijk om een stuitingsbrief op tijd te versturen als je aanspraak wilt blijven maken op eventueel een schadevergoeding in de toekomst. Ik leg in deze blog uit hoe dit moet. Persoonlijk vind ik het fijn om in contact te zijn met lotgenoten. Je voelt je dan minder alleen en delen is helen, hé. Het kan namelijk best wel een eenzaam pad zijn die je bewandelt als getroffene. Niet iedereen begrijpt je en om heel eerlijk te zijn als ik geen prikschade zou hebben dan zou ik mensen met vaccinatieschade waarschijnlijk ook niet zo goed kunnen begrijpen. Aan de ene kant ben ik heel blij dat mensen niet weten hoe het is om in onze schoenen te staan, want chronisch ziek is alles behalve leuk. Verder kun je je gezondheidsklachten onder andere melden bij overheidsinstantie Bijwerkingencentrum Lareb. 

Jij bent een van de weinigen die naar buiten treedt in Nederland. Waarom durven vele mensen met vaccinatieschade zich niet uit te spreken? Waarom durf jij het wel?

Ik heb dit uitgebreid beschreven in deze blog. Persoonlijk vind ik het soms frustrerend waarom de getroffenen niet naar buiten treden met hun verhaal wat hen is overkomen, maar wie ben ik nou om te zeggen dat je niet stil moet zijn? Het is jouw leven. Ik laat het los, ook al schreeuwt mijn ziel nog steeds af en toe: houd het niet voor je, want met jouw verhaal kun je andere mensen waarschuwen en levens redden in de toekomst! We weten nu immers dat ze de vaccinatiemaatregelen in de toekomst heel makkelijk weer kunnen herhalen tijdens een nieuwe pandemie. Maar hey, wie weet zou ik anders piepen als ik een gezin zou hebben en kostwinaar zou zijn. Oh en misschien hebben mijn Oost-Europese/Balkan roots er ook iets mee te maken dat ik zo strijdvaardig ben, hi hi.

Waarom ben je vooral bij alternatieve media te zien en niet echt te zien bij mainstream media?

Omdat de mainstream media geen interesse heeft om over ons te praten en wij maken ook mee dat er een enorme taboe heerst om over vaccinatieschade te praten. Vele platforms durven het niet aan. Wij vormen een incovenient truth. Omdat ik graag mijn verhaal wilde delen in the heat of the moment, zodat ik andere mensen kan waarschuwen en van mij kunnen leren, was ik vooral te zien bij alternatieve media. Zij waren namelijk wél geinteresseerd in mijn verhaal en durfden het wel aan om het erover te hebben. Ik ga niet wachten totdat een of andere onderzoeksjournalist van een grote ‘kwaliteitskrant’ mij gaat benaderen na X jaar. Dat is voor mij mosterd na de maaltijd. Ik sta wel open voor allerlei soorten media, zolang mijn woorden niet verdraaid worden. Zo hoef ik niet in een artikel te zijn als er gezegd wordt dat we extreem zeldzaam zijn. Dat klopt voor mij niet, want dat zie ik niet terug in de werkelijkheid. Ik hoop uiteraard dat de mainstream media uitgebreider over ons gaat schrijven in de toekomst, niet met hele voorzichtige disclaimers, maar dat ze de lelijke waarheid gewoon gaan delen. Ik verbaas me nog steeds dat de grote nationale kranten zoals De Volkskrant en NRC na bijna 3 jaar tijd nog steeds geen uitgebreid artikel hebben geschreven over ons. 

Watvoor impact heeft dit allemaal op jou?

Naast het feit dat 1 vaccinatie mijn gezondheid heeft verwoest, is mijn sociale en financiele leven ook stuk gemaakt. Mijn sociale leven is weg. Ik ben nu ook voor meer dan 60% arbeidsongeschikt verklaard en ik leef nu van een ziekte-uitkering. Ik ben zwaar getraumatiseerd, nog steeds en ik denk dat ik deze trauma voor de rest van mijn leven zal meedragen. Aan de ene kant voel ik me meer geisoleerd van de maatschappij, maar aan de andere kant heb ik me nog nooit zo verbonden gevoeld met de maatschappij. Zo lang ik leef en niet dement ben, wil ik mensen bewust maken hoe gevaarlijk vaccineren kan zijn. Het is uiteindelijk ook een soort roeping geworden om mensen ervoor te waken dat zij niet in dezelfde nachtmerrie belanden. Ik gun dit niemand wat mij en mijn mede lotgenoten is overkomen. Verder heb ik ook een hele ander kijk gekregen op de wereld. Ik vertrouw de wetenschap en de overheid niet meer blind door dit hele gebeuren. De levensles die ik hieruit heb geleerd is dat je kritisch moet blijven en altijd zelf onderzoek moet doen. 

Deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter